Strøgvagterne

Dansk reportageserie fra 2019

 

I den nye reportageserie ’Strøgvagterne’ møder vi Strøgets vagtkorps, der jagter butikstyve og ballademagere, så borgere og butiksindehavere kan handle frit og føle sig trygge på det smukke handelsstrøg.  
 
Strøget i København er med tusindvis af turister og handlende en af Europas mest besøgte gågader. Men det smukke handelsstrøg har også en skyggeside, da lomme- og butikstyve fylder mere og mere i bybilledet. Derfor er der mere end nogensinde før brug for et dedikeret korps af strøgvagter, som kan skabe tryghed for de mange handlende borgere og butiksansatte.  
  
Vi følger strøgvagterne på helt tæt hold, når de udfører deres spændende og til tider meget dramatiske arbejde mellem Strøgets 200 butikker, hvor de foretager op mod 500 tilbageholdelser og returnerer tyvekoster for over én millioner kroner om året.  

 

I ’Strøgvagterne’ er vi med helt fra butikkernes alarmopkald til jagten på butikstyvene, konfrontationen og tilbageholdelsen. Vi ser på tætteste hold, hvordan vagterne i tæt samarbejde med Københavns Politi sagsbehandler og overleverer de værste sager.  

 

Vi ser også vagternes professionelle håndtering af organiserende lomme- og butikstyve, når de stjæler for flere tusinde kroner og forsøger at manipulere sig ud af konsekvenserne, men også når samfundets mest udsatte har brug for en hjælpende hånd. 
 

Vi er vidner til en både livsbekræftende og dramatisk arbejdsplads, der kræver lige dele omsorg og konsekvens, for der må ofte også trækkes på personlige kompetencer for at finde løsninger på nogle komplekse udfordringer.  

 

Foto: Krestine Havemann.

Vagterne

Vises her:
Klik på kanallogoet for at læse mere om kanalen

PREMIERE: 
Forår 2019
PRODUKTIONSSELSKAB: 
Bullhouse