Profil af en morder II

Dansk dokumentarserie fra 2019

For at fange en morder skal du forstå ham, tænke som ham og forudsige hans næste træk. Ved en gennemgang af nogle af danmarkshistoriens mest spektakulære drabssager giver en række af landets dygtigste politihjerner et detaljeret og unikt indblik i deres arbejdsmetoder. De løfter sløret for, hvordan de som drabsefterforskere sætter sig ind i drabsmandens tanker og handlinger for at fange ham. 

I dokumentarserien ’Profil af en morder’ kommer vi ind i hovederne på tre af landets dygtigste drabschefer: Kurt Kragh (tidl. Rejseholdet), Ove Dahl (tidl. Københavns Politi) og Bent Isager (tidl. Rejseholdet) og oplever, hvordan de brik for brik stykker et billede sammen af drabsmanden. Vi ser også, hvordan de sammen med et hold af eksperter analyserer de spor, som de finder undervejs, mens vi lærer at forstå, hvad sporene siger om drabsmanden.

’Profil af en morder II’ sparkes i gang med to specialprogrammer om drabsmanden Peter Lundin. Her bevæger tidligere drabschef for rejseholdet, Bent Isager, sig hele vejen rundt om sagen – lige fra mordet på Peter Lundins egen mor i USA og frem til, at dommen falder over Lundins bestialske mord på kæresten Marianne og hendes to sønner på kun 10 og 12 år.

I de øvrige seks programmer fortæller drabscheferne, Ove Dahl og Kurt Kragh, om nogle af de mest makabre og bestialske drab i Danmark. De tager seerne med ind i det allerinderste af politiets efterforskning, de tusindvis af arbejdstimer, der skal til for at stykke en sag sammen, og de løfter sløret for, hvordan de sætter sig ind i mordernes tanker og handlinger for at fange dem og få dem dømt.

 

Foto: Krestine Havemann

Eksperter
Programbilleder

Vises her:
Klik på kanallogoet for at læse mere om kanalen

PREMIERE: 
Onsdag den 30. januar kl. 21.00
PRODUKTIONSSELSKAB: 
Warner
SENDEDAG: 
Onsdag kl. 21.00