Over Atlanten

Dansk underholdningsprogram fra 2019

Seks kendte og meget modige danskere kaster sig ud i den ultimative udfordring, når de på 21 dage skal sejle tværs over Atlanterhavet i et sejlskib. Det handler ikke om at komme først, men om at komme sikkert frem. For det er en lang og yderst farlig rejse, som vil presse deltagerne til det yderste, men samtidig gøre dem klogere på sig selv på vejen mod destinationen i Caribien.   

Instruktør og forfatter Hella Joof, skuespiller Nikolaj Kopernikus, radiovært Peter Falktoft, skuespiller Sus Wilkins, dj og dessertkok Christel Pixi og kok Gorm Wisweh udgør de seks deltagere i ’Over Atlanten’, som sammen skal styre det 25 meter lange sejlskib ’Challenger 93’ over det enorme Atlanterhav. Holdet stævner ud fra Las Palmas på Gran Canaria, og med sig har de to OL-vindere i skikkelse af henholdsvis Jesper Bank og Martin Kirketerp, som skal stå for sikkerheden ombord og ikke mindst oplære de fuldstændig uerfarne gaster.  

”Vi får en hård start på turen, fordi vi går fra 0 til 100 på meget kort tid. Man plejer at sejle med vinden, men når vi skal afsted, får vi vinden lige i næsen. Vi bliver altså revet godt rundt de første par dage, og det bliver en rigtig ilddåb for gasterne. Derefter rammer vi Passatvindene, som giver os medvind, men der er ingen, der kan ligge på den lade side. Hver deltager har en rolle i en meget stringent vagtplan, som skal overholdes for at få det til at fungere,” fortæller Jesper Bank. 

Holdet sejler af sted uden hverken følgebåd eller anden livline til fastlandet, og på bestemte områder af Atlanterhavet vil der heller ikke være mulighed for at sende en redningshelikopter, hvis uheldet skulle være ude. Her er der kun skibet, besætningen og en ukuelig vilje til at lykkes! 

Som en del af besætningen skal Peter Falktoft, Hella Joof og resten af deltagerne på skift styre båden, holde udkig på dækket, sætte sejl, gøre rent og udføre andre utallige pligter, man har ombord på et sejlskib. Madlavningen står Gorm naturligvis for - men mængden af mad, der kan medbringes, og det manglende fuldt udstyrede køkken på ’Challenger 93’ giver store udfordringer.  

I ’Over Atlanten’ får vi indblik i, hvad det kræver for seks uerfarne sejlere at krydse Atlanterhavet under meget trange kår, ligesom vi kommer helt bag facaden hos deltagerne, som har kastet sig ud i deres livs udfordring i jagten på en oplevelse for livet. Vi hører om besætningens mange forhåbninger og frygten for mødet med det ukendte, der viser sig at byde på langt større udfordringer, end nogen af dem havde forestillet sig! 

Det bliver intenst, barskt, opløftende og yderst underholdende, når deltagerne i fællesskab skal overkomme søsyge, hjemve og hårdt fysisk arbejde. Men det er en udfordring, som deltagerne tager sammen, for kun sammen vil de være i stand til at sejle over Atlanten! 

 

Foto: Krestine Havemann

Deltagere
Programbilleder

Vises her:
Klik på kanallogoet for at læse mere om kanalen

PREMIERE: 
Torsdag d. 21. marts kl. 21.00
PRODUKTIONSSELSKAB: 
Strong
SENDEDAG: 
Søndag kl. 21.00