27. februar 2018

Peter Madsens elskerinde: "Det kunne have været mig" - Kanal 5 kortlægger ’Ubådssagen’ i ny dokumentarserie

'Ubådssagen' er en af de mest opsigtsvækkende kriminalsager i nyere tid. I dokumentarserien ’Ubådssagen: Hele historien’ tager Kanal 5 danskerne helt tæt på sagens forløb og kortlægger, hvad der angiveligt skete, fra ubåden sejlede afsted med Kim Wall og Peter Madsen, og til anklageskriftet blev fremlagt i januar. Dokumentarseriens to afsnit sendes samme dag på Kanal 5 den 5. marts fra kl. 21:00. Dokumentarserien vil også blive vist over hele verden på Discoverys udenlandske kanaler i mere end 14 lande.

En af Danmarkshistoriens mest omtalte kriminalsager kommer snart for retten. Siden sensommeren 2017 har ’Ubådssagen’ givet rum til spekulationer, teorier og gisninger i medierne, og den har samlet nationens og udlandets interesse.

I dokumentarserien ’Ubådssagen: Hele historien’ møder vi blandt andre Peter Madsens mangeårige elskerinde, Deidre King, som fortæller om deres forhold. For selvom Peter Madsen var gift, havde han igennem mange år et åbent forhold til den dansk-amerikanske kvinde. I dokumentarserien fortæller hun om sine bekymringer over, at det lige så godt kunne være hende, der havde været med på den skæbnesvangre tur. Peter Madsen og Deidre King havde nemlig planlagt en tur på ubåden dagen efter Kim Walls forsvinden.

Dokumentarserien går helt tæt på historien om den unge, svenske journalist Kim Walls møde med den kendte, danske opfinder Peter Madsen. Gennem blandt andre vidner, politi, eksperter og nære venner til Peter Madsen gennemgås hele sagen minut for minut.

Programdirektør hos Discovery Networks Danmark, Anne Garlichs, fortæller om baggrunden for dokumentarseriens tilblivelse:

- Vi laver programmer om emner og sager, som interesserer og berører danskerne. Interessen for denne sag har været enorm både i Danmark og i store dele af verden. Sagen er noget, som vi alle i medier og over spisebordet har talt om. Vi har lavet dokumentarserien om 'Ubådssagen' for at give danskerne et indblik i og overblik over en af de største kriminalsager i nyere tid, siger Anne Garlichs.

I løbet af dokumentarseriens to afsnit vil seerne få en kronologisk gennemgang af sagens efterforskning og blandt andre høre beretninger fra politiet, personer tæt på Peter Madsen, forhenværende drabschef Kurt Kragh, psykiater Henrik Day Poulsen og det personel, som foretog eftersøgningen i Øresund. På den måde bringes seerne tæt på arbejdsgangen og udviklingen i en efterforskning og på det maskineri, der iværksættes, når den sættes i gang.

’Ubådssagen: Hele historien’ vises på Kanal 5 den 5. marts fra kl. 21:00. Dokumentarserien vil også blive vist over hele verden på Discoverys udenlandske kanaler i mere end 14 lande.

Discovery Networks Danmark dækker over 12 stærke tv-kanaler og to streamingtjenester – Dplay samt Eurosport Player. I Danmark kan vores kanaler ses af ca. 87 % af alle husstande. Vores kommercielle seerandel blandt danskere 15-50 år er ca. 22 %. Discovery Networks Danmark er en del af den nordeuropæiske region i det globale Discovery Networks International. Regionen omfatter 6 områder: Danmark, England & Irland, Benelux, Norge, Sverige og Finland. I den nordeuropæiske region når Discovery Networks ud til seere i 17 forskellige lande og territorier med 30 kanalbrands og hele 68 mio. seere hver måned.

Nyhedsbrev

Ja tak, jeg vil gerne modtage jeres nyhedsbrev!
Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev med de vigtigste nyheder fra Discovery Networks Danmark. Det indeholder primært corporate nyheder og informationer om vores forretning og annonceringsmuligheder. For at modtage pressemeddelelser med mere programspecifikke informationer, kan du tilmelde dig på vores pressesite her
Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev, accepterer du vores samtidig vores privatlivspolitik.