12. april 2018

Kim Walls forældre i stort interview på Kanal 5

Kim Walls forældre i stort interview på Kanal 5

For første gang siden det stod klart, at den svenske journalist Kim Wall havde mistet livet ombord på Peter Madsens ubåd, står hendes forældre nu frem på TV. Det sker onsdag den 18. april kl. 21.00 på Kanal 5, hvor det blandt andet skal handle om ’Kim Wall Memorial Fund’, som familie og venner har stiftet.

Kort tid efter Ingrid og Joachim Wall havde fået beskeden om deres datters skæbne, besluttede de sig for, at hendes navn skulle leve videre. Det fortæller forældrene i et stort interview, som bliver vist på Kanal 5 onsdag den 18. april kl. 21.00.

Det er første gang, at forældrene til Kim Wall udtaler sig på tv, siden hun i august sidste år sejlede ud med ubådsbyggeren Peter Madsen og aldrig kom tilbage.

Interviewet med Kim Walls forældre kommer i forlængelse af dokumentaren ’Ubådssagen: Hele historien’, som blev vist i to afsnit på Kanal 5 den 5. marts. Kanal 5 kan også afsløre, at der arbejdes på endnu en et program om sagen, som sendes umiddelbart efter dommen er faldet. Dette program vil have fokus på selve retssagen og på personen Peter Madsen. 

- Interessen for denne sag har haft en enorm bevågenhed både i Danmark og i resten af verden. At Kim Walls forældre vælger at stille op til det første interview på Kanal 5, er vi naturligvis meget beæret over, og vi håber, at interviewet kan bidrage til, at seerne får en større forståelse af, hvem Kim Wall var, og hvilken forskel hendes journalistiske arbejde har gjort, siger programdirektør hos Discovery Networks Danmark Anne Garlichs og fortsætter:

- Jeg har den største medfølelse for det Kim Walls forældre, familie og pårørende går igennem, og jeg ved at ønsket med at oprette ’Kim Wall Memorial Fund’, blandt andet var at holde Kim Walls navn og eftermæle i live mange år frem. Det betyder derfor også meget for os, at vi med dette interview kan bidrage til at gøre kendskabet til fonden endnu større.  

Gennem snakken om ’Kim Wall Memorial Fund’ kommer forældrene i interviewet ind på, hvordan de har tacklet det, at datteren døde under sit arbejde som journalist. De fortæller, hvordan de altid har været bevidste om, at der kunne ske deres datter noget, når hun rapporterede fra hele verden, og befandt sig i områder, hvor hendes sikkerhed ikke kunne garanteres.

- Jeg tror, at alle forældre kender til denne her evige bekymring for deres børn – den forsvinder ikke, selvom de er blevet voksne. Den forsvinder aldrig. Men denne her gang, var vi jo slet ikke bekymret. København er jo hjemme – det er jo bare 45 minutter fra vores hjem i Trelleborg. København er trygt, her sker der ikke noget. Men det viste sig, at det gjorde der, fortæller Ingrid Wall i interviewet til Kanal 5.

Ingrid og Joachim Walls ønske er, at Kim Walls ånd, idéer og arbejde lever videre. Derfor har de sammen med Kim Walls lillebror, Tom Wall, og nogle af datterens nærmeste venner, stiftet ’Kim Wall Memorial Fund’. 

I forlængelse af ’Interviewet med Kim Walls forældre – Ubådssagen’ genudsender Kanal 5 dokumentaren ’Ubådssagen: Hele historien’. Både interviewet med Kim Walls forældre og ’Ubådssagen: Hele historien’ vil ligeledes kunne ses på Dplay.

Nyhedsbrev

Ja tak, jeg vil gerne modtage jeres nyhedsbrev!
Udfyld felterne herunder, så vil du fremover modtage de vigtigste nyheder fra Discovery Networks Danmark.
Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev, accepterer du vores samtidig vores privatlivspolitik.