10. maj 2019

Eurosport klar med ambitiøs dækning af Giro d’Italia

Årets første Grand Tour, Giro d’Italia, bliver sendt eksklusivt på Discoverys kanaler og kan i år ses på Kanal 5, Eurosport 1 og Eurosport Player. Tre danskere er med, når starten på lørdag går til det nok mest underholdende og smukke etapeløb i verden. Og der er lagt op til en intens og tilbundsgående dækning af alle Giroens 21 etaper i selskab med Bjarne Riis, Brian Holm, Thomas Bay og Jesper Worre.

Sneklædte bjergtinder, ukontrollerbart terræn, skiftende vejrforhold og vanvittige massespurter er nogle af de ting, der altid kendetegner Giro d’Italia. Og igen i år bliver der gået all in på årets første Grand Tour, når Kanal 5, Eurosport 1 og Eurosport Player fra på lørdag og frem til den 2. juni eksklusivt sender det klassiske etapeløb i Danmark.

De første to etaper af Giro d’Italia kan ses på både Kanal 5, Eurosport 1 og Eurosport Player. Herefter er det kun på Eurosport 1 og Eurosport Player, at man kan følge de resterende 19 etaper gennem Italien.

Alle dage skydes i gang med en times optaktsstudie, hvor vært Jacob Staehelin sammen med cykeleksperterne Bjarne Riis og Jesper Worre og et bredt udvalg af gæster ser frem mod dagens etape. Dagens optakt kan også følges på eurosport.dk.

Samme hold vender også dagens strabadser på de italienske landeveje efter hver etape, hvor man samtidig er klar med reaktioner fra de danske ryttere og løbets øvrige hovedpersoner.

- Vi er som altid meget ambitiøse, når vi formidler de store sportsbegivenheder til danskerne, og vores dækning af Giro d’Italia bliver ingen undtagelse. Vi stiller med Danmarks mest cykelkyndige hold af værter, kommentatorer og eksperter, som koncentrerer sig 100 % om løbet, dets udvikling og historierne fra feltet, siger sportsdirektør hos Discovery Network Danmark, Anders Bay.

- Vi har over de seneste år styrket vores cykeldækning markant, og er dem der sender flest cykelløb i løbet af året. Vi er derfor glade for at kunne give seerne en seriøs og solid dækning af årets første Grand Tour. Vi er sikre på, at både cykelkyndige og alle andre vil finde den interessant og underholdende, tilføjer Anders Bay.

Tre danskere er med

Der venter rytterne i den 102. udgave af Giro d’Italia en afbalanceret men også krævende tur gennem støvlelandet. Undervejs står den på ikke mindre end tre enkeltstarter og fem etaper med afslutning på toppen af et bjerg. Løbet begynder med en 8,2 kilometer lang enkeltstart i Bologna den 11. maj, og slutter med endnu en enkeltstart den 2. juni i Verona.

Thomas Bay skal kommentere løbet sammen med Brian Holm og Jesper Worre, og han glæder sig både til at se klassementsfolkene dyste, og til hvad løbets tre danske ryttere, Mikkel Honoré (Deceuninck-Quickstep), Christopher Juul-Jensen (Michelton-Scott) og Matti Breschel (EF Education First) kan præstere.

- Mikkel Honoré får sit at se til med at skulle hjælpe både Elia Viviani til etapesejre og Bob Jungels til at køre klassement, og Christopher Juul-Jensen skal udelukkende koncentrere sig om at hjælpe en af løbets store favoritter, Simon Yates, til den samlede sejr. Matti Breschels hold har ikke en decideret klassementsfavorit, så det kunne godt tænkes, at han i løbet af Giroens første halvdel kunne få lov til at køre sin egen chance en gang i mellem, siger Thomas Bay og kaster fokus videre på klassementsfolkene.

- Sidste års nummer to, hollænderen Tom Dumoulin er på grund af de tre enkeltstarter klar favorit. Men han får kamp til stregen fra Simon Yates, Miguel Angel Lopez, Primoz Roglic og ikke mindst det store hjemmebanehåb Vincenzo Nibali. Og som altid i Giro d’Italia vil der komme ryttere ind fra højre og blande sig. Det er altid et voldsomt åbent og underholdende løb, så man skal ikke kigge for meget væk, slutter Thomas Bay.

Første etape af Giro d’Italia bliver sendt lørdag den 11. maj kl. 16.00, hvor man efter en times optaktsstudie er klar til at sende den første rytter ud på den 8,2 kilometer lange enkeltstart i Bologna. En enkeltstart som slutter med en skrap stigning, og derfor uden tvivl kommer til at skabe spænding fra start.

Søndag den 12. maj er der studieoptakt fra kl. 12.15, hvorefter rytterne skal ud på en 200 kilometer lang tur gennem kuperet terræn fra Bologna til Fucecchio nær Firenze.

De to første etaper kan ses på både Kanal 5, Eurosport 1 og Eurosport Player. Derefter bliver løbet udelukkende sendt på Eurosport 1 og Eurosport Player.

Foto: Tim de Waele/Getty Images

Nyhedsbrev

Ja tak, jeg vil gerne modtage jeres nyhedsbrev!
Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev med de vigtigste nyheder fra Discovery Networks Danmark. Det indeholder primært corporate nyheder og informationer om vores forretning og annonceringsmuligheder. For at modtage pressemeddelelser med mere programspecifikke informationer, kan du tilmelde dig på vores pressesite her
Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev, accepterer du vores samtidig vores privatlivspolitik.