Politiets Specialenhed

Dansk dokumentarserie fra 2018.

Kriminalitet har mange ansigter, og der findes et utal af måder, hvorpå kriminelle bryder loven. Derfor har det danske politi også en række højtuddannede eksperter, som med særlige evner og specialudviklede redskaber tackler alle former for brud på loven. Et arbejde, som den almindelige dansker normalt slet ikke ser.

Disse politifolk udfører deres arbejde i det skjulte, så alle borgere trygt kan færdes i Danmark.

’Politiets specialenhed’ er en af efterårets store krimiprogrammer på Kanal 5, og i fire programmer får vi et unikt indblik i specialenhedernes daglige arbejde, når landets bedst trænede betjente fortæller deres egne, medrivende historier om, hvad det rent faktisk kræver at beskytte landet mod såvel national som international kriminalitet.

Hos Vestegnens Politi bliver vi introduceret for nogle af politiets mest moderne, tekniske hjælpemidler, herunder det såkaldte ANPG, der står for ’Automatisk nummerpladegenkendelse’. Systemet bruges primært til bekæmpelse af kriminalitet, der går på tværs af grænser, og som omfatter bl.a. menneskesmugling. I programmet ser vi også, hvordan ANPG bruges i større efterforskningssager, hvor det har været med til at fælde en større tricktyveribande fra Rumænien.

Hos Midt- og Vestjyllands Politi følger vi anklagemyndigheden. En anklagers arbejde er altid uforudsigeligt og underlagt et ekstremt tidspres. Hver morgen er der nye sager, der skal behandles, og når en sigtet bliver anholdt, har anklageren maximalt 24 timer til at få stillet vedkommende for en dommer i et grundlovsforhør. I løbet af de 24 timer, skal der både indsamles bevismateriale, gennemlæses sagsakter og forberedes afhøringer. Så en anklager har altid travlt og udfører samtidig en utrolig vigtig funktion for alle borgere i det danske samfund.

På Færøerne finder man nogle af de mest specialiserede og alsidige politienheder, idét deres betjente er uddannet og trænet til at kunne indgå i stort set alle enheder. Med en placering langt ude i det Nordatlantiske Hav, kan der gå lang tid før hjælpen kommer, hvis en større gidselstagnings- eller terroraktion skulle finde sted. Derfor er det danske politi på Færøerne specialiseret i at kunne håndtere enhver tænkelig situation. Vi følger blandt andet den anonyme narkoenhed, som hver uge gennemsøger færgen fra Danmark, og så møder vi også reaktionspatruljen, der for ganske kort tid siden skulle håndtere netop en gidseltagning.

Hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi følger vi elitehundene, som er specialtrænet til at kunne håndtere alt lige fra sporsøgning ved indbrud til forfølgelse af mistænkte og eftersøgning af forsvundne personer. Vi kommer med elitehundene på nattepatrulje og får her et meget unikt indblik i, hvordan disse specialtrænede hunde og deres fører bekæmper kriminalitet.

'Politiets specialenhed' er et nyt og anderledes krimiprogram, hvor vi kommer helt ind i det tophemmelige maskinrum hos Danmarks mest specialiserede politienheder og får et sjældent indblik i deres fremgangsmåder, redskaber og strategier. 

Programbilleder

Vises her:
Klik på kanallogoet for at læse mere om kanalen

PREMIERE: 
6. november 2018
PRODUKTIONSSELSKAB: 
Metronome