Forbrydelsen

Dansk dokumentarserie fra 2018.

Hvad sker der i hovedet på en forbryder, når han trykker på aftrækkeren og ændrer sit eget og andre menneskers liv radikalt? Og hvad sker der, når politimanden får det skæbnesvangre opkald, som vil præge ham resten af hans karriere? Det er blot nogle af de spørgsmål, som vi får svarene på i Kanal 5’s nye true crime-dokumentarserie ’Forbrydelsen’.

I fem programmer dykker vi ned i de mindste og mest afgørende detaljer i nogle af de største og mest omtalte kriminalsager i Danmarkshistorien. De genfortælles af gerningsmændene på den ene side, som for første gang nogensinde fortæller minutiøst om deres tanker under forbrydelserne. På den anden side får vi politiets perspektiv på sagerne, der giver os et sjældent indblik i efterforskningen, jagten på gerningsmændene og til sidst anholdelsen.

I ’Forbrydelsen’ tager vi gerningsmand og politimand tilbage til de begivenheder og steder, som fik afgørende betydning for deres videre liv og karrierer.

I ’Forbrydelsen’ kan du blandt andre møde Lars Jensen, der var hjernen bag Danmarkshistoriens mest omtalte forbrydelse: flugten fra Vridsløselille Statsfængsel. I august 1995 vælter en gummiged muren, og 13 farlige fanger stikker af ud i friheden. Lars Jensen kan for første gang berette, hvordan det ikke var tilfældigt, at hele flugten blev filmet, og at medlemmer af Blekingegadebanden var med til at planlægge forbrydelsen.

Næsten lige så omtalt er Rembrandt-røveriet, hvor to småkriminelle tyve pludseligt bliver jaget vildt i hele verden, da de overmander en kustode på Nivaagaards Malerisamling og slipper af sted med to malerier til en værdi på over 200 millioner kroner. Sagen bliver karrierens største og mest spændende for efterforskeren Jens Svensson. Han er tæt på at miste modet undervejs, indtil en hemmelig aflytning med ét ændrer alt.

’Forbrydelsen’ fortæller også historien om den unge kvinde Sabrina, der starter med en enkelt hurtig smuglertur over den dansk/tyske grænse med amfetamin gemt i bilen. Men pengene er for nemme og for store, og inden længe jages hun af politiet for indsmugling af mere end 40 kilo amfetamin og ender med at få en af landets hårdeste narkodomme.

Hurtige millioner er også drømmen for den tidligere Bandidos-præsident Lars Toxværd. Han vil ganske enkelt være Europas største hashleverandør og sætter gang i indsmuglingen af tonsvis af hash til Danmark. Han tror selv, han har en skudsikker plan - men politiet følger ham tæt!

Programbilleder

Vises her:
Klik på kanallogoet for at læse mere om kanalen

PREMIERE: 
25. september 2018
PRODUKTIONSSELSKAB: 
Ekstra Bladet