14. september 2017

Netdating: ”Der er noget potensforlængende i at få et match med en pæn pige”


For første gang nogensinde kan du nu få et unikt indblik i den moderne datingscene. Netdating er større end nogensinde, og Kanal 4 inviterer nu seerne med helt ind i en for mange ukendt verden. For hvordan foregår det egentlig, når man er på jagt efter kærligheden med telefonen som sit vigtigste redskab?  


For mange danskere er begreber som ’benching’, ’ghosting’ og ’breadcrumbing’ en ukendt verden. For andre er det hverdag, når de i jagten på kærlighed eller sex går på opdagelse i onlinedating universet. Nu inviteres Kanal 4 seerne med helt ind i en for mange lukket verden, når de fra forreste parket kan følge med i de nervepirrende, tåkrummende og ikke mindst morsomme oplevelser, den moderne datingscene anno 2017 gemmer på.  

Der er 1,6 millioner singler i Danmark. Syv af dem har sagt ja til at være med i en ny reportageserie på Kanal 4. I ’Kærlighed ved første swipe’ følges en gruppe erfarne onlinedatere, når de søger efter den ægte kærlighed og lidt gang i gaden. Som seere følger vi singlerne dag og nat – når de swiper, når de tager kontakt til hinanden, når de dater, når det første kys sker, og når den store beslutning om hvorvidt ens date skal ’ghostes’ eller ’deep likes’ skal træffes. 

                                                                                                                                                           

Vi møder blandt andet 21-årige Mikkel fra Sorø, der mest bruger dating-appen Tinder til at møde kønne piger:  

”Jeg leder mest bare efter fis og ballade. Tinder er meget overfladisk, så det forudsætter, at du har et flot udseende, for at du kan begå dig. Der er noget potensforlængende i at få et match med en pæn pige. Det handler jo altid om at vinde i sidste ende – og største pik i saunaen vinder,” fortæller Mikkel.  

Men det er ikke alle, der kun bruger Tinder til sjov og ballade. For københavneren Stine på 29 år, der har op mod 200 matches på Tinder, handler det udelukkende om at finde manden i sit liv:  

”Mit liv begynder først rigtigt, når jeg finder den mand, som skal være far til mine børn. Tinder er den app, jeg bruger i forsøget på at finde en kæreste.”  

                                                                                                                                                              

Danskerne netdater som aldrig før

Det har aldrig været mere populært at swipe sig til kærlighed. Næsten hver tredje single i Danmark bruger net- og app-dating til at finde den næste partner, viser en ny undersøgelse foretaget af Analyse Danmark. 

 ”Danskernes datingvaner er for længst flyttet online, og derfor lancerer Kanal 4 i tråd med datingtendenserne nu programserien ’Kærlighed ved første swipe’. Hvad enten man selv dater, eller kun har kigget med over skulderen, så tror jeg, at rigtig mange er nysgerrige på, hvad der egentlig sker på de små mobilskærme. Det giver vi nu seerne et underholdende indblik i og er med, både når sød musik opstår, eller når drømmedaten viser sig at være et mareridt,” siger programdirektør hos Discovery Networks Danmark Anne Garlichs.  

                                                                                                                                                                 

Netdating for dummies 

’Deep like’: Nogle gange er et almindeligt like bare ikke nok. Med et deep like viser du din flirt, at du virkelig godt kan lide ham/hende ved at scrolle helt tilbage til de allerførste billeder på personens Instagram-profil og smide et dybt, inderligt like.  

’Ghosting’: Den ubarmhjertige dating-tilgang, hvor din flirt pludselig afskærer al kontakt uden nogen begrundelse eller varsel.   

’Benching’: Når man først vælger at ghoste sin flirt, men så alligevel på et senere tidspunkt ’kommer til’ at like personens billeder og flirte lidt videre. Ergo: at holde sin flirt på bænken.  

’Breadcrumbing’: Her er den virtuelle samtale med din flirt helt i top. Der likes og flirtes, men så snart du foreslår en fysisk date, smuldrer samtalen, og der opstår radiotavshed i den anden ende.  

                                                                                                                                                                

’Kærlighed ved første swipe’ har premiere mandag 18. september kl. 21.00 på Kanal 4 og på Dplay.