01. august 2017

Kanal 5 større end TV3

Kanal 5 rundede i juli en stor milepæl: For første gang nogensinde var Kanal 5 større end TV3 blandt de 15-50-årige i en hel måned. Dermed blev juli den foreløbige kulmination på en støt stigende markedsandel for Discovery Networks Danmarks hovedkanal.

 

Siden Kanal 5 blev lanceret i 2004, er afstanden mellem den og MTG-gruppens hovedkanal, TV3, gradvist mindsket. Tendensen er fortsat i 2017, hvor juli måned blev kulminationen på udviklingen, da Kanal 5 for første gang nogensinde overgik TV3 på tværs af en hel måned.

 

”Vi er ovenud begejstrede for, at Kanal 5 vinder markedsandele i et meget konkurrencepræget marked, hvor alle investerer mere i indhold. Den udvikling er strategisk enormt vigtig, fordi stærke hovedkanaler bliver vigtigere dag for dag i nutidens medielandskab. At vi i juli tilmed overgår vores dygtige konkurrenter på TV3 er selvfølgelig en ekstra fjer i hatten, som giver os ekstra drive i tiden, der kommer”, siger Anne Garlichs, VP content and Programming, Discovery Networks Danmark.

 

I årets første halvår var afstanden mellem Kanal 5 og TV3 den mindste nogensinde med en forskel på kun 2,2 %-point. Udviklingen er helt i tråd med en klar strategi fra Discovery om, at Kanal 5 skal være blandt danskernes foretrukne hovedkanaler. Dramaserien ”Gidseltagningen” i foråret har været et væsentligt bidrag til Kanal 5’s vækst i år sammen med herre fodboldlandsholdet og vigtige Europa League kampe. 

 

Kanal 5 havde i juli en gennemsnitlig kommerciel seerandel på 8,7 % mod TV3’s 8,5 % i den kommercielt attraktive målgruppe, de 15-50-årige.

Nyhedsbrev

Udfyld felterne her, så vil du fremover modtage de vigtigste nyheder fra Discovery Networks Danmark direkte i din mailboks.