17. februar 2017

’Gidseltagningen’ bidrog med højt tempo og action til Berlinalen

Med i Berlin var skuespillerinde Paprika Steen, der spiller tv-reporteren, Naja Toft, skuespillerinde Sara Hjort Ditlevsen, der spiller drabsefterforskeren, Louise Falck, og Johannes Lassen, der spiller Philip Nørgaard, leder af PET’s Terror Task Force. Til stede var også instruktør og hovedforfatter, Kasper Barfoed, filmens producer, Morten Kjems Hytten Juhl, og seriens executive producer, Meta Louise Foldager.

’Gidseltagningen’ blev vist under ’Berlinale Special Series’-programmet, der er festivalens kategori for det populære serielle dramaformat, og forventningerne var da også skruet i vejret hos publikummet, der er vant til en vis kaliber, når det kommer til det danske dramaformat.

Såvel den internationale som den danske presse var mødt op til verdenspremieren og at dømme ud fra bifaldet og de efterfølgende reaktioner i pressen, var de positivt stemte over for Kanal 5’s nye dramaserie. Således skriver Filmmagasinet Ekko:

'Der er noget nyt på spil med 'Gidseltagningen'. Det dystre univers fra scandic-noir-serierne Forbrydelsen og Broen er nærmest væk, og ind er kommet en mere stringent action-serie, hvor tempoet er højt.
Det er Kanal 5, der står bag 'Gidseltagningen', og den vil uden tvivl få mange seere. For serien er rendyrket underholdning, og sådan en eftermiddag i Berlin skal man bare kigge rundt i salen for at notere sig, at her virkelig bliver bidt negle i hobetal'.

Også Berlingske Tidende havde rosende ord om ’Gidseltagningen’:

'Få minutter inde i serien bliver man klar over, at den er en anden slags skabning end DR’s velkendte Nordic-noir-serier eller TV2’s »Badehotel«-hygge […] Det er tale om en relativt hårdtpumpet action-serie, der visuelt bringer mindelser om spillefilm fra 1990’erne med Bruce Willis i hovedrollen. Og så er der alligevel noget mere end det, nemlig en vilje til at lægge flere lag på karaktererne, der gradvist kommer til syne i de to afsnit, som bliver vist i Berlin'.

’Gidseltagningen’ har premiere på Kanal 5 den 2. april 2017.

Nyhedsbrev

Ja tak, jeg vil gerne modtage jeres nyhedsbrev!
Udfyld felterne herunder, så vil du fremover modtage de vigtigste nyheder fra Discovery Networks Danmark.
Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev, accepterer du vores samtidig vores privatlivspolitik.