Ubådssagen - hele historien

Dansk dokumentarprogram fra 2018.

Ny dokumentarserie i to dele følger den dramatiske sag om Kim Walls mystiske død. Her møder vi centrale vidner i efterforskningen, og personer helt tæt på den anklagede, Peter Madsen, står frem og fortæller om den mand, som hele verden under tragiske omstændigheder lærte at kende sommeren 2017. 

En smuk sommeraften i august stævner den flamboyante opfinder Peter Madsen, også kaldet Raket-Madsen, ud fra Københavns Havn i sin hjemmebyggede ubåd. Han er i selskab med den unge, svenske journalist Kim Wall, der vil interviewe ham om hans raketbyggeri. Men Kim Wall vender aldrig tilbage fra turen i live.
 
Sagen udvikler sig hurtigt fra en simpel forsvindingssag til en af Danmarkshistoriens mest spektakulære kriminalsager, da Peter Madsen anholdes og sigtes for drab. Peter Madsens elskerinde Deidre står frem og fortæller, at også hun var blevet inviteret på ubådstur og skulle have været af sted selvsamme morgen, som Peter Madsen bliver reddet i land – uden Kim Wall.

’Jeg tror, at jeg kender Peter fuldstændig. Men sandheden bliver jo en anden, da jeg vågner fredag morgen’, udtaler Deidre.

Venner og en kollega til Peter Madsen fortæller, hvem Peter Madsen egentlig var. Som nogle af de nærmeste til Peter Madsen har de fulgt sagen og forholder sig til at være så tæt på et menneske, som nu er anklaget for drab og usømmelig omgang med lig.

Minut for minut gennemgår centrale vidner og personer fra efterforskningen, hvad der skete i dagene op til og efter den famøse ubådstur. Seerne kommer ud på havet med de svenske lighunde, der bragte dykkerne på sporet af Kim Walls ligdele og vi møder kaptajn John Strøbæk, der ledte eftersøgningen af Kim Wall og Peter Madsen i de altafgørende nattetimer umiddelbart efter, at ubåden blev meldt forsvundet. 

’Ubådssagen – Hele historien’ gør os løbende klogere på, hvordan en efterforskning fungerer, hvad der efterfølgende skete under sagens retsmøder, og hvad der ligger til grund for den mentalundersøgelse, som Peter Madsen har gennemgået.
 
Serien slutter med et brag til det pressemøde, hvor anklageskriftet for første gang fremlægges. Her kommer det frem, at anklagemyndigheden mener at kunne bevise, at mordet på Kim Wall var planlagt og udført af Peter Madsen. De kræver en livstidsstraf og alternativ forvaring, da psykiaternes mentalundersøgelser konkluderer, at Peter Madsen på fri fod kan være til fare for andre menneskers liv og helbred. 

Ved seriens afslutning er seeren blevet opdateret på hele historien om ubådssagen og klar til at følge med i retssagen, der begynder 8. marts.

Programbilleder

Vises her:
Klik på kanallogoet for at læse mere om kanalen

PREMIERE: 
Mandag d. 5. marts kl. 21.00
PRODUKTIONSSELSKAB: 
Heartland
PRESSE: