Profil af en morder

I en ny dokumentarserie gennemgår to af Danmarks mest erfarne drabschefer seks spektakulære drabssager og giver seerne et sjældent indblik i politiets minutiøse efterforskningsarbejde.

For at fange en morder er man nødt til først at forstå ham. Man skal finde hans fejl og kunne gennemskue hans løgne. I 'Profil af en morder' får seerne et sjældent indblik i politiets minutiøse efterforskningsarbejde. Vi bliver præsenteret for mordere, hvis personligheder dækker hele spektret lige fra koldblodige psykopater til kærlige familiefædre.

-Hver gang, der lander en drabssag på mit bord, går jeg i gang med at danne mig et billede af, hvem jeg er på jagt efter, siger tidligere drabschef Kurt Kragh.

'Profil af en morder' stiller skarpt på politiets jagt på drabsmanden og bevæger sig helt ind i hjernerne på to af landets dygtigste drabschefer: Kurt Kragh (tidl. ansat hos Rejseholdet) og Ove Dahl (tidl. ansat hos Københavns Politi). Drabscheferne løfter i programmet sløret for, hvordan de sætter sig ind i mordernes tanker og handlinger for at kunne fange dem. Sammen med en kriminaltekniker analyserer drabscheferne de spor, som de finder på gerningsstedet, og forklarer, præcis hvad sporene siger om drabsmanden.

Programmet bevæger sig også ind bag de lukkede døre i kælderen på Retsmedicinsk Institut og viser, hvad retsmedicineren kan udlede af en obduktion. Vi får også forklaret, hvor få fejl en morder skal begå for at efterlade et fældende DNA-bevis. Og så afslører drabscheferne de kneb, de bruger, når de skal vride en tilståelse ud af en løgnagtig gerningsmand.

I seks programmer gennemgår Ove Dahl og Kurt Kragh hver tre af deres største drabssager og laver en unik gennemgang af de mange forskellige metoder og teknikker, som politiet benytter, når de laver en profil af en morder.

-Drabet er den ultimative forbrydelse. Det kan ikke blive værre, siger tidligere drabschef Ove Dahl.

 

Medvirkende:

Ove Dahl, tidligere drabschef Københavns Politi

Kurt Kragh, tidligere souschef Rejseholdet

Steen Holger Hansen, overlæge og retsmediciner, Retsmedicinsk Institut

Jakob Larsen, retsgenetiker, Retsmedicinsk Institut, Københavns Universitet

Leif Schiønemann, tidligere kriminaltekniker ved Rigspolitiet 1983-2015

 

Dansk krimidokumentar

 
Programbilleder

Vises her:
Klik på kanallogoet for at læse mere om kanalen

PREMIERE: 
Onsdag den 14. februar
PRODUKTIONSSELSKAB: 
Warner
SENDEDAG: 
Onsdage 21.00
PRESSE: